Lijfkracht -en Systeemherstel

Lijfkracht-en Systeemherstel is een allesomvattende methode die het lichaam als één geheel beschouwt. Hierbij wordt niet alleen gefocust op de klacht, maar ook aandacht besteed aan de vele lagen rondom ons, zoals fysieke, emotionele, mentale, spirituele en onbekende niveaus. Iedere klacht is een onverwerkte emotie die zich vastklampt aan het lichaam.

Jouw lichaam is een wonderbaarlijk instrument, gevuld met de kennis om jouw welzijn te bevorderen. Ik ondersteun jou bij het ontcijferen en bewust worden van deze kennis, zodat jij de kracht van jouw eigen lichaam kunt ontdekken. 

Klachten zijn de taal van jouw lichaam. Wanneer je klachten ervaart, is het tijd om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Door jezelf af te vragen "Wat wil mijn lichaam mij vertellen met deze klacht?" kun je de onderliggende oorzaak onderzoeken en oplossen. Wanneer de oorzaak is aangepakt, zal de klacht verdwijnen.

Met mijn lijfkracht ondersteun ik jouw lichaam om het cel geheugen te activeren. Hierdoor herinnert jouw lichaam zich hoe de cellen van nature horen te zijn. Dit herstel van de lijfkracht stuurt de cellen aan om terug te keren naar hun optimale staat van zijn.

Door deze methode toe te passen, komen onbewuste emoties die vastzitten op wervels, bekken en organen vrij. Het lichaam maakt zelf bewegingen om deze emoties los te laten, er is geen sprake van manipulatie. Het lichaam corrigeert zichzelf volledig.

De behandeling begint met het uitlijnen van het lichaam en het observeren of er schuinstanden zijn. Dit wordt bereikt door alle wervels in een optimale positie te plaatsen met lijfkracht die ik stuur via mijn vingers en handen. Ook het bekken wordt in de optimale positie gebracht.

Vaak zitten emoties vast op de nekwervels, zoals bijvoorbeeld tegenstrijdige emoties of oude overtuigingen die ons in de weg zitten. Deze vastzittende emoties kunnen een scala aan lichamelijke, emotionele en mentale klachten veroorzaken.

Deze methode van Lijfkracht- en Systeemherstel is zeer effectief bij verschillende klachten, zoals:

  • angst- en paniekstoornissen, 
  • trauma- en rouwverwerking, 
  • slaapstoornissen, 
  • hyperventilatie, 
  • chronische pijnklachten, 
  • hoogtevrees, 
  • migraine, 
  • burn-out, nek- en rugklachten 
  • ….

Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig, maar jij blijft verantwoordelijk voor je eigen proces. Ik geef jou het spreekwoordelijke duwtje in de rug, maar jij bent degene die de stappen zet.

Wens je deze techniek zelf toe te passen op jezelf en/of anderen, bekijk dan zeker eens deze link.

Deze methode in de energetische geneeskunde, is geschreven en ontwikkeld door natuurgeneeskundig therapeut, dhr. Jeffrey en Mandy van den Dolder